Esküvői smink

7c8470d99822efc8de9fb39afdd19a16 Az esküvői szezon idején  szinte minden hétvégén menyasszonyokat szépítek. Általában az év elején, de mostanság az sem ritka, hogy már előző évben lefoglalják az időpontot. Nagy izgalommal hívnak, hogy  minden részletet átbeszéljünk, azután jöhet a próbasmink. Büszkén mondhatom, hogy eddig minden ara, aki rám bízta magát elégedett volt a végeredménnyel. Mivel ismét itt a május és elindult a szezon – szombatonként  dudáló nászmenet vonul az utakon, a  parkokat fotózás céljából birtokba veszik az ifjú párok – segítségül összeszedtem a nagy napra készülőknek néhány gondolatot az esküvői sminkelésről.

A hatalmas előkészültekkel járó menyegzőkön, mindenki nagy gondot fordít a megjelenésére. Ki kell választani az alkalomnak megfelelő ruhát, cipőt , táskát. A stílusos frizura és a profi smink elengedhetetlen egy ilyen különleges alkalomra.

Az ara sminkje

A legnehezebb feladata természetesen a menyasszonynak van. Ki kell tűnnie a tömegből a szépségével. Közelről, távolról, profi és amatőr fotókon, videón is megörökítik a ceremónia minden pillanatát. Akár 20 órán át tökéletes formában kell, hogy legyen.  Sminkben sem kevés az elvárás: harmonizáljanak  a ruhák (menyasszonyi és “menyecske”), a kiegészítők, a virág és a smink színei egymással. Legyen természetes, mégis tartós és hangsúlyos az arcfestés.  A cél, hogy olvadjon el a boldogságtól a leendő férj, amikor megpillantja teljes pompában menyasszonyát.

Érdemes próbasminket csináltatni a nagy nap előtt. Ilyenkor minden kérdést átbeszélünk A-Z-ig .
Mennyi időt vesz igénybe a sminkelés? Nálam általában  1óra, attól függ, hogy mekkora felületet kell sminkelni. Sok időt szánok a szemek festésére, satírozására, hogy minél tartósabb legyen a végeredmény. Fontosnak tartom, hogy  a dekoltázs és a hát bőrét is kezeljem. A szinte hibátlan a bőrt  nem szükséges alapozni, elég fénylő púderrel kiemelni a vállakat, csontokat.
Mennyire legyen erős az arcfestés? A próbasminknél mindig elmondom, hogy alkalmi ruhában és frizurában lesz, tehát hangsúlyos kell, hogy legyen a smink is. Természetesen nem átváltoztatni kell az arcot, hanem kiemelni a szépségét!
Mi legyen előbb a haj vagy a smink? Alapszabály, hogy a hajmosás után legyen a smink. Ha nincs hajmosás megoldható mindkét variáció.
Kibírja egy egész napig? Igen!!! Speciális termékek és technika alkalmazásával a smink addig marad fent, amíg le nem mossák. Vízálló, de nem dörzsálló! Pici korrekcióra van csak szükség a nap folyamán. A verejtéket és a könnyeket fel kell itatni zsebkendővel. Az ajakfestést kell csak többször igazítani.
Mi legyen a retikülben?
Az igazító készlet tartalmazzon: zsebkendőt, fülpiszkát, blot paper/felszívó lapocskákat vagy préselt púdert, rúzst.

A vőlegény és a smink

Joggal merül fel a kérdés: ki kell sminkelni a vőlegényt is? A menyasszonyok sokszor szeretnék, a leendő férjek sohasem :-)  Van egy speciális színezett mattosító krém, amit a férfiaknál használok. Ezzel a termékkel elkerülhető a túlzott csillogás, kiegyenlíti a bőrszínt így nem kell alapozni. Szükség esetén bőrhibákat el tudok tüntetni úgy is, hogy nem kell az egész arcot lefedni.

Az örömanya sminkje

“Én biztos sírni fogok”- sminkelés előtt ez a mondat hangzik el legtöbbször az édesanyáktól. A sírás miatt még nem kell lemondani az arcfestésről, a büszke örömanyának is ragyognia kell a nagy napon! Vízálló anyagok használata mellett nem gond, ha elérzékenyül.

Tanú, koszorúslányok, vendégek

Fontos, hogy az alkalomnak megfelelő legyen a smink. Nem kell annyira strapabíró, mint a menyasszonynak, de egy alkalmi, igényes make-up mindenképpen szükséges. Gondoljunk csak bele, hogy éveken át nézegetik majd az esküvőről készült fotókat, videókat! Lényeges, hogy a smink stílusban és színben passzoljon a ruhához. Legyen a táskában egy kis igazító szett: zsebkendő, fülpiszka, korrektor, kompakt púder, rúzs vagy szájfény.

Teendők (nemcsak) menyasszonyoknak

4-6 hónappal az esküvő előtt:
Érdemes a bőrt már  legalább negyed évvel a nagy nap előtt felkészíteni, hogy a lehető legjobb formában legyen az esküvőre. Kívülről (kezelésekkel, megfelelő kozmetikumok használatával) és belülről (vitaminokkal, kiegyensúlyozott táplálkozással) is.  Munkám során azt tapasztalom, hogy sokkal könnyebb dolgozni egy karbantartott bőrön és szebb is a végeredmény. A dekoltázs és a hát is reflektorfénybe kerül, így ne feledkezzünk el ezekről a testrészekről sem. Főleg, ha a szabadban sportolunk! Kerüljük el, hogy trikóban vagy pólóban barnuljunk le, nagyon nehéz eltüntetni!

3-6 héttel az esküvő előtt:
Nagy kozmetikai tisztításoknál vegyük figyelembe az egyéni gyógyulási időt . Aki szeretne sötétebb bőrt ne az utolsó héten menjen szoláriumba, inkább fokozatosan barnuljon. A próbasminket is ilyenkor érdemes megcsináltatni.

1 héttel az esküvő előtt:
Utolsó simítások….csak a kényeztetés maradjon az utolsó hétre. Pár nappal az esküvő előtt menjünk el a párunkkal egy közös masszázsra, nagyon jól fog esni, levezeti a feszültséget, feloldja a stresszt.

fba0992bab2b7221582dba8a6d8d57db

A nagy nap
Egy fantasztikus nap vár a menyasszonyra. Mindenki a hivatalos ceremóniától izgul a legjobban. Közvetlenül előtte készül el a smink, kerül fel a ruha. Mindig érzem, hogy  mennyire feszült, milyen lelkiállapotban van az utolsó órában a leendő feleség. Az én feladatom ilyenkor, hogy megnyugtassam és elkészítsem a tökéletes sminkjét. Számomra mindig nagy öröm, hogy ily módon lehetek részese egy másik ember élete egyik legfontosabb momentumának.

Tavaly  volt egy nagyon izgalmas feladatom, egy testvérpár készült egy időben férjhez menni. A helyszín Szentendre, már minden családtag elment a templomba. Csak a lányok maradtak és az édesapjuk.  Elvégeztem az utolsó simításokat, még egy kis pír egy pici púder a gyönyörű menyasszonyokra. Elkészültek. Az apukájuk meglátta őket és meghatódott.  Egymásba karoltak és úgy indultak el.  Az apa vitte a lányait az oltár elé. Az egyik legmegindítóbb pillanat volt látni az ő boldogságukat. Nehéz műfaj az esküvői sminkelés, de ezekért a pillanatokért megéri!

Sok boldogságot!

 

Az Esküvő Trend magazin legfrissebb számában a gyönyörű címlapon és belső divatanyag fotóin láthatjátok, hogy milyen is egy tökéletes esküvői smink. Megrendelő: Esküvő Trend, Fotó: Rózsa Erika, Haj: Szikriszt Jocó, Smink: Balázs Jelena, Modell: Németh Anna, Dekoráció: Enterifleur-Nehiba Noémi, Helyszín: Álomautó Múzeum

529170_576512165716769_2005985038_n

Megrendelő: Esküvő Trend , Fotó: Kövesdi Réka, Haj: Szikriszt Jocó, Smink: Balázs Jelena, Modell: Nagy Réka, Dekoráció: Plantomime – Németh Attila, Helyszín: Flairspring

248024_581395185228467_470284749_n

Facebook