546137_354553997928587_168329193217736_1093958_981982782_nImádok sminkelni. Szeretek foglalkozni, beszélgetni az emberekkel és közben megszépíteni őket. Elvarázsol, hogy a smink segítségével mennyi mindent ki lehet hozni egy arcból. Minden fázisát szeretem a munkámnak. A készülődést: egy-egy új munkához anyagokat gyűjteni, inspirálódni. A munkát: játszani a színekkel, formákkal, csapatban dolgozni, egymás munkáját kiegészíteni. A végeredményt: az elkészült fotósorozatot vagy azt a pillanatot, amikor a menyasszony meglátja az elkészült sminkjét a tükörben és csillog a szeme a boldogságtól. Amikor egy nő, aki nem érzi szépnek magát a sminkelés végére visszakapja az önbizalmát. Ez sikerélmény az, ami újabb lendületet ad a következő munkához.

A sminkelés teljesen véletlenül vált szakmámmá. Mindig is nagyon érdekelt, erről tanúskodnak gyerekkorom szépen megrajzolt szemöldökű és szájú babái. Gimnáziumi tablófotózáshoz például kifestettem az összes lány osztálytársamat :-) . Pár évvel később pusztán kíváncsiságból jelentkeztem egy sminktanfolyamra. A kurzus sikeres elvégzése után lelkesen meséltem mindenkinek, hogy milyen sminkeket találtam ki, milyen ötleteim vannak. Aztán jöttek a feladatok, igyekeztem a lehető legjobban kivitelezni a sminkeket. Először kisebb munkákkal bíztak meg, majd rögtön egy televíziós produkcióban dolgozhattam. 2001 óta szabadúszó sminkes vagyok, rendszeresen dolgozom fotózásokon, forgatásokon illetve bemutatókon.  Szerencsés vagyok, mert soha nem én kerestem a munkákat, mindig a munkák találtak rám. A következő felsorolás nem teljes, de ad egy kis ízelítőt változatos megbízásaimból:


Magazinok
( címlap, divatanyag, portré):  Esküvő Trend, Glamour, Hölgyvilág, 100xSzép, Popcorn, Gyöngy, Kiskegyed, Kiskegyed Fitt, Marie Claire, Nők Lapja, Nők Lapja Évszakok, Nők Lapja Egészség, Wellness, Kismama, Meglepetés, IM, Playboy, CKM, FHM, Pentouse, Sikeres Nők, Fitt Muscle, THE

Videoklippek: Bon Bon- Cukipofa, Junkies- Szép új világ,  Zorall – Ajándék, Tyson – Oh nem, Ágnes – Titkaid, Kentaur – Álmatlanság.
Tv műsorok: MTV – Luxor, Lottó, Sport műsorok, TV2 – Irígy Hónaljmirigy, Kenó, Babavilág, Viasat: 3-an párban, Szobaszervíz, ATV – Alapozó.
Bemutatók: Sziget, Dior, Budapesti Divatnapok.
Egyéb: egyéni és csoportos sminkoktatás.
Publikálás
: Marie Claire, Esküvő Trend, Színező-www.szincoaching.hu, 100xszép, Hölgyvilág.

Hiszem, hogy  munkám minősége a kihívásoktól fejlődik, ezért fontosnak tartom az állandó képzést, tanulást, új feladatokat.

Szakmai önéletrajz:

2000-ben kezdtem el sminktanulmányaimat.
2001-ben megkaptam az első munkámat egy televíziós produkcióban.
2002-től rendszeresen dolgozom fotózásokon, forgatásokon, bemutatókon. Az esküvői szezonban minden hétvégén menyasszonyokat szépítek.
2007-2009 sikeresen elvégezetem a IPOSZ/MOSZI kozmetikus képzését.
2011-2013 az Oktáv kozmetikus tanulóinak emelt szintű sminkoktatása.
2014 Airbrush képzés (pro I. , pro II. )

Kizárólag professzionális anyagokat használok.
Munkáim a galériában tekinthetőek meg.

Elképzelhetetlen az életem e nélkül a kreatív, állandóan inspiráló szenvedély nélkül.  A sminkélés kikapcsol és feltölt energiával. Szabadidőmben is szeretek dekorkozmetikumok, ecsetek után böngészni, sminkeket tervezni. Mi otthon a kislányommal nem hagyományosan színezünk, hanem face chartokat rajzolunk. Bár még csak óvodás  már őt is “megfertőztem” a smink iránti rajongásommal.

Mindig lelkesen dolgozom, szeretem, ha  valami többletet vihetek bele a munkámba. Törekszem a lehető  legtökéletesebb végeredményre. Mottóm: ” Jó sminkes holtig tanul:)

Balázs Jelena
make-up artist

Facebook